DETTE WEBSITE ER ET ONLINE-ARKIV OVER DET DANSKE FORMANDSKAB 2012 OG VIL IKKE LÆNGERE BLIVE OPDATERET.

Gå til kulturkalenderen 31marts

Kunst i gamle litauiske slotte

31.03.2012  -  31.12.2012

Litauiske slotte i 8 forskellige byer vil præsentere hele 36 maleriudstillinger, hvor den afsluttende udstilling vil kunne nydes i Vilnius’ rådhus. Udstillingerne vil omfavne den klassiske billedkunstgenre i sin traditionelle form, men understrege hvordan denne kunstform er moderne i sine udtryksformer og sit indhold.

Projektet begyndte i 2007 og har hvert år præsenteret 36 maleriudstillinger i 8 forskellige litauiske byer. Projektets hovedinteresse er maleri som en traditionel kunstgenre i sin form, men som er moderne i sine udtryksmåder og indhold.  

Mange nutidige og berømte litauiske billedmalere, samt kunstnere fra Estland, Letland, Kazachstan, Ukraine, Georgia og Spanien, har vist deres kunstværker i de klassiske rum, som tilhører ædle familier, og som har en historisk tradition for at vise udstillinger.  

Fra begyndelsen havde projektet til formål, at tage kunsten væk fra de store byer og skabe et nyt netværk i regioner og småbyer. Idéen har vist sig at være succesfuldt, og festivalen har fået international status.Nu er udstillingerne nogle af de bedst besøgte billedkunstarrangementer i Litauen.  

Udover de 36 maleriudstillinger, er den danske billedmaler Bjarne Rihave inviteret til at fremhæve den danske kultur i løbet af festivalens ni måneder i 2012.  

Organiseret i samarbejde med det danske kulturinstitut Litauen, E-mail: info@dki.lt

Sted

Vilnius Town Hall
Didžioji str. 31
Vilnius
Litauen