DETTE WEBSITE ER ET ONLINE-ARKIV OVER DET DANSKE FORMANDSKAB 2012 OG VIL IKKE LÆNGERE BLIVE OPDATERET.

Gå til kulturkalenderen 02april

Den internationale dag for børnelitteratur på H. C. Andersens fødselsdag

02.04.2012

Fejring af den internationale dag for børnelitteratur (H. C. Andersens fødselsdag), fejring af 150 året for H. C. Andersens rejse i Spanien samt visning af Statens Kunstråds udstillingen ”Den illustrerede børnebog”.

Tre store begivenheder for børnelitteratur og H. C. Andersen finder sted i Spanien i 2012.
Den Internationale Dag for Børne- og Ungdomslitteratur afholdes hvert år på H. C. Andersen fødselsdag d. 2. april. Denne dag vil blive fejret i samarbejde med spanske litterære institutioner. Begivenheden finder sted i Cadiz, der i 2012 er iberoamerikansk kulturhovedstad. I den anledning fejres også 200-året for den første spanske liberale grundlov.

150-året for H. C. Andersens rejse til Spanien i 1862 vil blive fejret med visning af en dansk H. C. Andersen-udstilling sammen med en spansk udstilling om hans rejse til en række spanske byer. En mindeplade vil i den anledning blive opsat i Cadiz på det sted, hvor H. C. Andersen overnattede i byen under sin rejse.

På designskolen i Barcelona vil Statens Kunstråds flotte udstilling "Den illustrerede børnebog" blive vist med deltagelse af en dansk illustrator. Udstillingen viser en lang række originale illustrationer af de bedste danske børnebogsillustratorer, der er aktuelle i Danmark i disse år.

Organiseret i samarbejde med den danske ambassade Spanien, Sarah Maria Bogantes, E-mail: madamb@um.dk