DETTE WEBSITE ER ET ONLINE-ARKIV OVER DET DANSKE FORMANDSKAB 2012 OG VIL IKKE LÆNGERE BLIVE OPDATERET.

Gå til den politiske kalender 14juni

European Inventor Award

14.06.2012

This enables reader in safari browser

En hyldest til de innovative
De bærende kræfter bag innovation er mennesker – mennesker med en passion for opfindelser. Uden deres nysgerrighed, deres søgen efter nye idéer og deres kreativitet ville innovation ikke finde sted i samme omfang. European Inventor Award er en af de mest prestigefyldte konkurrencer, og hvert år hyldes opfinderes kreativitet verden over. Disse opfindere kendetegnes ved at de benytter deres tekniske, videnskabelige og intellektuelle evner til at bidrage til teknologiske fremskridt og økonomisk vækst og dermed forbedrer hverdagen for en masse mennesker.
Prisuddelingen, som EPO lancerede i 2006, sikrer at opfindere får den hæder som de fortjener, og som alle andre konkurrencer fungerer prisen som et incitament for potentielle vindere. Prisen bidrager til beskyttelsen af nye idéer og tilskynder innovation. I 2012 vil prisuddelingen finde sted den 14. juni i København. 
 
Trofæet
Vindere i de fem kategorier industri, små og mellemstore virksomheder, forskning, ikke-europæiske lande og livslang bedrift får overrakt et trofæ, som er formet som et sejl, kreeret af den tyske industriel designer Miriam Irle. En af verdens ældste og mest banebrydende opfindelser, sejlet, er stadig et symbol på pionerers ånd – et simpelt påfund som ved hjælp af naturens kæfter har transporteret mennesket rundt på verdens have i flere årtusinder. Hvert år udvælges et nyt innovativt materiale som trofæet kan udformes i. Materialer som aluminium, porcelæn, syntetisk resin, glas og en form for glasfiber kaldet fibreC, har tidligere været brugt. Trofæet fra 2011 var lavet af Arboform – et bio-plastic materiale udviklet af vinderne af SME prisen i 2010 Jürgen Pfitzer og Helmut Nägele.

Kontakt

Oswald Schröder, European Patent Office
Tlf: +49 89 23 99 18 34, e-mail: european-inventor@epo.org

Mødested

Skuespilhuset
Sankt Annæ Plads 36
1250 København K
Danmark