DETTE WEBSITE ER ET ONLINE-ARKIV OVER DET DANSKE FORMANDSKAB 2012 OG VIL IKKE LÆNGERE BLIVE OPDATERET.

Gå til nyhedslisten

Europaministeren præsenterer det danske EU-formandskabs prioriteter for det internationale pressekorps i Bruxelles

16-12-2011 12:56:00

Europaminister Nicolai Wammen har i dag præsenteret regeringens prioriteter for det internationale pressekorps i Bruxelles.

Ved en fælles pressekonference med den polske europaminister Mikolaj Dowgielewicz præsenterede Nicolai Wammen i dag prioriteterne for det danske EU-formandskab der begynder den 1. januar 2012.

Regeringens prioriteter for det danske EU-formandskab er:

  • Et ansvarligt Europa
  • Et dynamisk Europa
  • Et grønt Europa
  • Et sikkert Europa

I forbindelse med præsentationen af regeringens prioriteter for formandskabet udtaler europaministeren:

”Dele af Europa har handlet økonomisk uansvarligt, og det har skadet det fælles projekt. Derfor skal vi have større ansvarlighed i EU. Lige nu er Europa præget af lave vækstrater og en faldende konkurrenceevne. Det kalder på, at vi igangsætter initiativer der kan skabe dynamik i EU. Europas lederskab på det grønne område er alvorligt truet af andre regioner, derfor skal vi fremme den grønne dagsorden. Endelig betyder globaliseringen, det voksende flygtningepres og international kriminalitet, at det er nødvendigt med en ekstra indsats for at holde Europa sikkert. Det danske formandskab vil arbejde hårdt for at levere konkrete resultater på disse områder for derved at bidrage til at bringe EU ud af den økonomiske krise og ind på et fremtidsorienteret vækstspor.”

På selve rådsmødet for almindelige anliggender drøftede ministrene den europæiske samhørighedspolitik som eneste dagsordenspunkt.

Nicolai Wammen udtaler i den forbindelse: ”Den europæiske samhørighedspolitik er et stort og vigtigt emne under det danske EU-formandskab. Samhørighedspolitikken skal tilpasses, så den bedre bidrager til at skabe beskæftigelse og vækst i hele Europa. Vi vil under det danske formandskab søge at fremme denne dagsorden mest muligt.”

Formandskabsprogrammet for det danske EU-formandskab vil blive præsenteret af statsministeren umiddelbart efter formandskabets begyndelse.

Webcast af pressekonferencen

Kontakt

Aamann
  • 1. Ambassadesekretær
  • Preben Aamann
  • EU-repræsentationen
  • Talsmand (Coreper II)
  • E-mail: 

Overblik over EU-politikken